Wanneer een taxibedrijf inschakelen bij een uitvaart?                     

Als u afscheid neemt van uw dierbare, wilt u misschien graag mooi en stijlvol rouwvervoer. Het vormen van een eigen rouwstoet samen met uw naaste familie kan zorgen voor een gevoel van troost en saamhorigheid. Het is daarom belangrijk dat het vervoer naar uitvaartcentrum, begraafplaats of crematorium goed geregeld is.
Er zijn veel mogelijkheden voor rouwvervoer. Heeft u weleens gedacht aan een taxibedrijf? Er zijn een aantal voorbeelden waarbij een taxibedrijf wordt ingeschakeld bij een uitvaart.
1. Taxibedrijf voor rolstoelvervoer – Als u bij een uitvaart invalide gasten heeft die voorzien moeten worden van vervoer kunt u het beste een taxibedrijf inschakelen. Vaak beschikken taxibedrijven over een groot portfolio aan voertuigen waar u uit kunt kiezen. De voertuigen beschikken meestal over een oprijdplateau of lift waarmee de taxichauffeur de gasten veilig in het voertuig krijgt. Uw lokale uitvaartverzorger kent vaak de taxibedrijven om mee in contact te komen.

2. Taxibedrijf voor volgauto’s – Wij begrijpen als geen ander dat het essentieel is dat u bij een begrafenis of crematie geen omkijken heeft naar het vervoer. Het is fijn als u gereden wordt. Ook hierin kan een taxibedrijf u van dienst zijn. Vaak hebben taxibedrijven nette en stijlvolle auto’s tot hun beschikking die ingezet kunnen worden als volgauto. Een volgauto brengt nabestaanden zowel naar het crematorium of begraafplaats als terug naar het afgesproken adres.
Als u een uitvaart moet regelen is het mogelijk om het vrij besteedbare bedrag van de uitvaartverzekering te gebruiken voor rouwvervoer. Zo is het mogelijk om te faciliteren in rolstoelvervoer, maar denk ook aan specifieke wensen op het gebied van volgauto’s.
Wilt u meer weten over de mogelijkheden die er zijn op het gebied van rouwvervoer? Taxi HTMC staat voor u klaar en denkt graag mee over de mogelijkheden die er zijn.